Selecteer een pagina

Slaap Checklist / Slaap Routine

Slaap is cruciaal voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het stelt ons lichaam in staat om te herstellen en te regenereren, en geeft onze hersenen de kans om uit te rusten en herinneringen te consolideren. Een regelmatige slaaproutine voor het slapen gaan kan ons helpen het meeste uit onze slaap te halen, en ervoor zorgen dat we fris en klaar voor de dag wakker worden.

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om een slaaproutine op te bouwen. Probeer ten eerste elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan, en vermijd werken of het gebruik van elektronische apparaten in bed. Creëer een rustgevende omgeving in je slaapkamer, met weinig licht en comfortabel beddengoed. En ten slotte, kom een half uur voor het slapen gaan tot rust met wat ontspanningstechnieken zoals lezen of meditatie.

Een regelmatige slaaproutine helpt je het meeste uit je kostbare slaap te halen, en geeft je een fris gevoel, klaar om alles aan te pakken wat de dag je te wachten staat.

Los jouw slaapproblemen op met hulp van een slaapdeskundige. #

Dit artikel geeft een handleiding in 7 stappen om mensen te helpen beter te slapen. Er wordt aanbevolen een slaapvriendelijke omgeving te creëren door middel van bijvoorbeeld een slaapmasker of een bril met blauw licht filter, een slaaproutine op te bouwen, stimulerende middelen zoals cafeïne te vermijden en schermen te vermijden voor het slapen gaan. Het stelt ook voor om kalmerende activiteiten te ondernemen zoals meditatie, dagboeken en lezen.

Bestel de slaap checklist